Tilbake til hovedsiden


Tolkiens liv
Forfatteren
Påvirkninger
Bibliografi
Bilder

Ringenes Herre
Hobbiten
Silmarillion
Ufullendte Fort.
Alle andre(stor)

Quenya
Quenyakurs
Sindarin
Vestrønt
Telerin
Doriathrin
Menneskespråk
Nandorin
Gammel Sindarin
Ilkorin
Avarin
Entisk
Valarin
Primitivt alvisk
Uttale
Skrive alvisk
      oversettelse av
      Amanye Tenceli


Tolkienforumet
Tolkienleksikonet
Dikt og sanger
Kart
Bildegalleri
Filarkiv
Stamtrær
Linker
Konkurranser
Artikler
Downloads
Quizer

Årenes løp
Språk
Raser
Personer

Skuespillerne
Traileren
Sceneliste
Bak kamera
Manuskript
Om innspillingen
Fakta
Downloads
Bilder

Spillsonen
Spillene
Downloads
Offisielle sider
Screenshots

Nyheter
Arkiv 2003
Arkiv 2002

Forum
Chat
Chat-quotes
Gjestebok
Om siden
Kontakt meg
Annonsere her?
Mailingliste
Vi ønsker
Søk i denne siden
Moroting
Partnere
Sponsoratet
Webshop
Gammelt design
Sidekart
Tolkien Topp50
FORENINGEN NATSE TOLKIENO:
Om FNT
Vedtekter for FNT
Styret i FNT


Operativsystemets Herre

Skrevet av Wonderboy og Treblad

Operativsystemets brorskap

Av Wonderboy

Del 1; Operativsystemet's Brorskap

Det hele begynte en dag jeg fikk besøk av en data-ekspert, Gandbyte. Jeg viste han mitt nye operativsystem Windows XP da han plutselig kastet CD'en med XP inn i mikrobølgeovnen og skrudde på den. "Hva gjør du?!!" spurte jeg, Gandbyte skrudde av ovnen og tok den ut på et fat.
"Ta den opp" sa han.
"Men er ikke den ..."
"Den er like kald" avbrøt Gandbyte. Jeg tok opp CD'en og til min store forbauselse var den like kald, men tyngre og større. "Kan du lese innskriftene på den?" spurte Gandbyte. "Nei..." sa jeg med en gang, men etter hvert som jeg studerte CD'en nøye så jeg noen rare tegn i kanten på platen.
På CD-platen sto følgende innskrift:

3+ 0P 5|<4| 54/\/\|_3 |)3/\/\, 3+ 0P F||\||\|3 |)3/\/\, 3+ 0P 83+\/||\|93 |)3/\/\ 09 | /\/R|<3+ 8||\||)3 |)3/\/\

"Jeg kan ikke lese dette!" sa jeg. "Det er det få som kan" svarte Gandbyte "det er 1337, et urgammelt språk fra Microsoft's hackere. På vårt språk står det; Et Operativsystem skal samle dem, et Operativsystem finne dem, et betvinge dem og i mørket binde dem" Jeg var fortsatt like forvirret... "Den onde Bill Gates har våknet til live, med dette Operativsystemet vil han ha monopol over alt som heter data. Vi kan ikke la dette skje!" fortsatte han. "Hva må jeg gjøre?" sa jeg. "Operativsystemet kan bare slettes der det ble lagd; Bill Gates kontor! Du må ta den med dit, sette den inn i hans PC og slette alle filene på CD'en, men fort deg, fienden har tatt over alle web-kameraene verden over. Du er ikke trygg med ditt vanlige navn lenger, gå under et annet navn. Møt meg på chatterommet Den Virusinnfiserte Megabyte lørdag kveld, kanskje vi får med noen flere på vår ferd!" Dette var data-ekspertens siste ord før han forlot meg.


Del 2; Den Virusinfiserte Megabyte

Uken gikk, helt til lørdag kveld da jeg hadde avtalt møtet, jeg hadde fått med meg tre venner som jeg viste jeg kunne stole på. Timene gikk, men eksperten møtte ikke opp... En ukjent som kalte seg Arabyte tok oss med på privatchat og advarte oss mot fiendtlige spioner, samtidig ble han med oss videre på ferden mot det onde som var Microsoft. Siden vi ikke visste hvor vi skulle, fulgte vi Arabyte's råd om å dra til Nintendo.com, der kunne vi søke råd hos vennlige Nintendo (). Og slik gikk det. På Nintendo.com møtte vi heldigvis Gandbyte som hadde hatt problemer med internett slik at han ikke kunne møte oss på chatterommet Den Virusinnfiserte Megabyte lørdag kveld i forveien.

Senere på dagen ble det innkalt til rådsmøte på Nintendo's store internett-kafé. Alle, bortsett fra noen, var enig om at filene måtte slettes; "Du har mitt keyboard" sa Arabyte "Du har min mus" svarte Legobyte, en av Nintendo-folket. "Og du har min harddisk" kom det fra Gimlibyte, en PC-spiller. Vi ble tilslutt 9 stykker som skulle få slutt på Microsoft's onde hensikter. Vi ble kalt;
Operativsystemet's Brorskap.

Når vi var på grensen til Microsoft's territoritum ble vi angrepet av hackere fra Microsoft. Siden Gandbyte måtte gi seg i et undergrunnsnettverk tidligere var vi redusert til 8 og slet virkelig. Vi fikk tilslutt innstallert en brannmur for å holde hackerne borte, men vi mistet en til under det voldsomme angrepet og var nå 7 igjen. Dette var tiden da brorskapet vårt ble brutt, jeg og Sam, en venn reiste alene mot Bill Gates kontor-PC, mens de andre dro på jakt etter flere hackere og for å redde to av mine venner's internettabonnement som var blitt hacket under angrepet. Etter en ukes hacking så vi utover Bill Gates' nettverk. Vi var nesten fremme... men bare nesten...To Megabyte

Av Treblad

Kapittel 1; ^~EnTbYtE^~*
Pipbyte og Muntram hadde blitt tatt til fange av Saruman sine hackere. Ettersom de nærmet seg hans tårn (kalt MSNthanc), ble de overfalt av allierte Counter-Terrorister. Pipbyte og Muntram klarte å unnslippe inn i et stort chatterom hvor de traff Hosten "@*^~EnTbYtE^~*". Han ga de høyere status og talte til dem om en svunnen tid. Pipbyte fortalte om Saruman, som også ville ha kloa i XP-CD’en. ^~EnTbYtE^~* sa også at Saruman hadde benyttet seg ivrig av chatterommet til han før, men ettersom han fikk kommandoen over MSNgard, begynte han bare å bruke MSN. Dessuten ryktes det at han hadde stått bak all spamen som kanalen hadde blitt utsatt for. ^~EnTbYtE^~* kom til tanker om at noe møtte gjøres, så han opprettet en ny kanal for å diskutere denne kommende ondskapen fra Saruman med andre Hoster. Dette møtet varte til langt ute på natten og de bestemte seg tilslutt for å dra til MSNgard og ødelegge hans base og deretter dra til Rohannettverkets hovedbase for å forhindre Sarumans onde hærskarer i å ødelegge den.

Kapittel 2; Gollbyte
På samme tid, langt unna, gikk FroDOS og Sam tassende bortover de steinete stiene ved foten av Mircosoft. De var dystre til sinns og gruet seg til å fullføre oppdraget med å ødelegge XP CD'en i Bill Gates sitt kontor. Plutselig, som lyn fra klar himmel, oppdaget FroDOS at de ble forfulgt av Gollbyte. Det usle, skrekkelige vesenet som hadde hatt XP CD'en før Bilbios (FroDOS fetter). Gollbyte nærmet seg truende, så Sam og FroDOS hoppet over han og bandt ham fast. "Åååå....Min kosteligssste....Min kjære deilige XP CD! Jeg MÅ få den! Jeg har formatert og trenger CD'en for å fungere normalt igjen!", veste han. "Nei! Jeg må ta den med til Microsoft for å ødelegge den! Ellers vil Bill Gates ha monopol over alt som heter data!", utbrøt FroDOS, mens han holdt en virusinfisert CD i hånden. "Pass deg! Holder du ikke opp med det maset, sender jeg viruset inn på deg!". "Unnssskyld, messster, unssskyld. Gollbyte kan vise dere veien bare dere ikke skader han", sa Gollbyte. Dette falt FroDOS godt til rette, siden han selv hadde begynt å tvile på hvilken vei han skulle ta.

Kapittel 3; Gandbyte
Arabyte, Legobyte og Gimlibyte stod ved stedet der Borobyte hadde blitt drept. De visste ikke om de skulle følge FroDOS og Sam eller Muntram og Pipbyte, men bestemte seg tilslutt for å følge sistnevnte etter anbefaling fra Arabyte.

Etter mange døgn med surfing, kom de til chatterommet hvor Pipbyte og Muntram hadde truffet ^~EnTbYtE^~*. Det var ingen å se bortsett fra en topic der det stod: ' Jeg har dratt til MSNgard for å kjempe mot Saruman. Jeg kommer sannsynligvis tilbake om 30days, 22 Hours, 56 Minuts and 43 Seconds. Topic set by: ^~EnTbYtE^~*.'

"^~EnTbYtE^~* må ha dratt med Pipbyte og Muntram! Det betyr at de er i live!", jublet Legobyte. "Ja, det er umulig for oss å følge dem mer nå..." , sa Arabyte. Plutselig kom et skarpt lys på de. De reiste seg opp...og der så de....Gandbyte! "Jeg har kommet tilbake til dere nå...nå som ondskapen er på sitt verste!" , sa han. "Men..jeg trodde du hadde falt i et undergrunnsnettverk", sa Gimlibyte forundrene. "Jeg gjorde det, men jeg klarte å bytte IP, så jeg kjempet meg ut av det", svarte Gandbyte "Men nok prat! Vi må skynte hos til Rohannettverkets hovedbase, å kjempe slaget mot Sarumans spamere!”

Kapittel 4; Knusingen av MSNgard
^~EnTbYtE^~* banet seg fremover med ett titalls andre Hoster bak seg, og Pipbyte og Muntiram på sin rygg. ”Hvis han ingen nåde! Vi skal ha hevn etter flere år med spamming på chatterommet vårt!”, brølte ^~EnTbYtE^~* til de andre. ”Nå…for å få slutt på han..en gang for alle…har vi ikke annet valg enn å…ANGRIP!” Alle hostene stormet mot Sarumanns kolosale tårn. Ettersom minuttene gikk ble større og større område av MSNgard etterlatt i ruiner, men Hostene fortsatte å knuse alt som kom i sin vei.

Ikke lenge etter var det bare selve tårnet, MSNthanc, som stod oppreist. Alle Hostene omringet den, og ^~EnTbYtE^~* talte med en tordnende røst: ”Vis deg selv, Saruman! Vi har kommet for å få slutt på ondskapen du driver med! Kom frivillig, og gi fra deg MSNgard til oss, og du vil komme fra dette med livet i behold!”. Men Sarumann kom ikke ut. Tilslutt hadde de ikke annet valg enn å forlate stedet å komme til nødsetning ved Rohannsnettverkets Hovedbase hvor et kraftig slag fant sted i samme sekund.

Kapittel 5; Slaget ved Hovedbasen
Etter ankomsten til hovedbasen til Rohannettverket, ble Arabyte, Legobyte, Gimlibyte og Gandbyte tatt i mot av operatøren over Rohannettverket, Theobyte. ”Velkommen til vår hovedbase”, strålte han. ”Våre speidere sier at en flom av spamere fyker gjennom internett nå for å storme oss. Det er kun snakk om noen få timer før de kommer hit. Men for all del, ikke bli bekymret! Ingen har noensinne klart å inta vår hovedbase!” ”Ingen intil nå..”, mumlet Gandbyte.

På kvelden ble de truffet av den første bølgen av spamere. De nyoppsatte SPAMKILLERS’ene så ut til å virke, men ikke godt nok. Spamerene var for mange. Det tok ikke lang tid før de hadde kommet gjennom forsvaret til Rohannettverket, og flommen med spamere bare økte. Men, akkurat i siste liten, ble hele hovedbasen og området rundt dekket av et total mørke. ”Se!”, hylte Gimlibyte. Bak de stod haugevis av Hoster, med ^~EnTbYtE^~* i spissen. Merkelig nok så det ut til å ha invirkning på spamerene for de forsvant med en eneste gang. ”Ah, spamere er fortsatt redd Hoster”, brummet ^~EnTbYtE^~*. ”Akkurat som jeg trodde.”

Takket være Hostene sine drastiske handlinger, ble hovedbasen reddet. Men Gandbyte påpekte bestemt: ”Slaget ved Hovedbasen er over, men slaget om internett har så vidt begynt!”

Kapittel 6; Firewallporten
FroDOS, Sam og Gollbyte fortsatte sin vei bort mot Microsoft. Sistnevnte ledet dem trygt gjennom Daudesidene, og nå var de visst rett ved den beryktete Firewallporten. Men bak dem kom et øredøvende hyl: ”Fire in the hole!”. ”Vekk! Gjem dere!”, skrek Gollbyte. ”Hva? Hvorfor det? Hva er den skapningen?”, spurte Sam forundrende. ”Det er en av de ni fryktelige clan-lederene! For lenge sssiden, tok Bill Gatess å lurte de! Han gav de hver ssin CD, men han hadde brent ut ssin egen XP-CD som kan kunne kontrollere de andre med! Nå er de evige etterfølgere av han, verken levende eller døde!”, fortalte Gollbyte. Clan-lederen fløy visst av seg selv i løse luften, så heldigvis enset han ikke de tre som gjemte seg nede på bakken. Etter noen få minutt var den allerede ute av synsvidde. ”Kom! Firewallporten er nær!”, utbrøt Gollbyte.

Kapittel 7; Hutubytes hjemmeside
Etter å ha forlatt Farabyte og sine menn, nærmet Gollbyte, FroDOS og Sam seg den såkalte ”snarveien” Gollbyte hadde anbefalt. (siden de ikke kom gjemmom Firewallporten, hadde Gollbyte anbefalt en mye bedre og sikrere vei). De skrev inn URLen til hjemmesiden (http://www.hutula.com), og ankom siden. Men ikke lenge etter hørte de Gollbyte rope foran dem i mørket: ”Ja, ja, ja, ja! Jeg har med mat til Dem! Kjære Hutubytesss!” ”Nei! Det lille krypet har lurt hos inn i en felle!”, utbrøt Sam. ”Siden inneholder ett virus! Vi må komme hos ut!” Men for sent. Viruset stormet ut og bet tak i FroDOS. Han ble liggende helt stille – som om han var død. ”Neiii! Ikke dø, FroDOS!”, hylte Sam, mens han la seg ned ved siden av FroDOS og gråt. ”Det svinet av et virus skal få svi!” Få minutter etter hadde Sam tatt knekken på viruset med den nyeste utgaven av Norton Antiviurs han hadde i lommen. ”Selv uten FroDOS kan jeg få ødelagt CD’en! Jeg må fortsette uten han”, tenkte Sam idèt han bøyde seg og dro ut XP-CD’en av FroDOS sin lomme. ”Hærskarer av Microsoft! Frykt meg!”, utbrøt Sam mens han reiste seg og gikk mot utgangen.

Men det gikk ikke som Sam tenkte seg. Få minutter etter begynte han å lure på om han hadde gjort det rette. Bare forlate FroDOS slik? Ved utgangen av selveste Microsoft! Og ville han klare å ødelegge CD’en helt alene? ”Nei, jeg må tilbake til FroDOS!”, tenkte han bestemt og han løp tilbake samme veien han kom.

”Ska vi ta’n med til Clan-leder’n? Han har jo gitt ut ordre om å lete etter en sånne CD’er. Godeste Bill har visst en spesiell interesse av de”, sa en barsk stemme i mørket foran Sam. ”Er’n ikke dau, dah?”, lød en annen, litt mer pipende stemme. ”Nei, lærer du aldri? Hutubytes har mange gifter, og de færreste er dødlige. Denne karen her er i alle fall ikke rammet av de. Han er bare lammet. Om ett par timer våkner’n til liv igjen, skal du se. Og da kan vi forhøre han for vår kjære Clan-leder”, sa den første stemmen igjen. Dermed lød det fotrinn og en dør som lukket seg. Sam stormet ut av mørket og bort til døra. Hjertet hans pumpet intens mens jernslåer falt på plass innenfor. Porten var stengt. Sam kastet seg mot de boltede messingsplatene og falt sanseløst til jorden. FroDOS var i live, men tatt til fange av Fienden.

Fortsetter med Atter en Operatør.

Oversettelse av navn:
Pipbyte = Pippin
Muntram = Munti
MSNthanc = Orthanc
Allierte Counter-Terrorister = Riddere fra Rohan
MSNgard = Jarnagard
^~EnTbYtE^~* = Treskjegg Hoster = Enter
Rohannettverkets hovedbase = Helmsdjupet
Gollbyte = Gollum
FroDOS = Frodo
Mircosoft = Mordor
XP CD'en = Den Ene Ringen
Bill Gates = Sauron
Bill Gates sitt kontor = Dommedagsberg
Bilbios = Bilbo
Arabyte = Aragorn
Legobyte = Legolas
Gimlibyte = Gimli
Borobyte = Boromir
Gandbyte = Gandalv
Theobyte = Theoden
Firewallporten = Svarteporten
Daudesidene = Daudemyrene
Hutubytes = Hutula
Hutubytes hjemmeside = Hutulas bol
Farabyte = Faramir

Av [Wonderboy] og [Treblad]

"Jeg fortalte ham det aldri, men den var verd mer enn hele Hobsyssel og alt som i det er" Frodo sa ikke noe, men han stakk hånden inn under blusen og rørte ved ringene på brynjen. Han var overveldet ved tankten på at han hadde gått rund med en verdi lik hele Hobsyssel under jakken."

<<<Tilbake

Til toppen


Se hva som skjer denne måneden


Nedtellinger
0 dager, 0 timer, 0 min
til første Hobbiten-film

0 dager, 0 timer, 0 min
til andre Hobbiten-film

Mest sette sider
Tolkienforumet
Bildegalleriet
Quizzene
Språksidene
Kart over Midgard

Søk i siden

STøtt siden

Gå inn på webshoppen her!

Forum og Chat
Gå til chatten
****
Bli med i Tolkienforumet!

Crew
Posting
Les e-mail
Admin

topp50

Se hele Tolkien Topp 50

Tolkienforeninger

Utvalgte partnere
Denne siden er laget og oppdateres kun av private personer. Hvis du ønsker å bruke noe fra denne siden settes det pris på om du tar kontakt. Hvis du ønsker et sidekart - trykk her. Skrivefeil og feil på navn, steder osv vil alltid forekomme. Finner du noen på denne siden settes det pris på om du tar kontakt. Innhold © 1999-2011.