Tilbake til hovedsiden


Tolkiens liv
Forfatteren
Påvirkninger
Bibliografi
Bilder

Ringenes Herre
Hobbiten
Silmarillion
Ufullendte Fort.
Alle andre(stor)

Quenya
Quenyakurs
Sindarin
Vestrønt
Telerin
Doriathrin
Menneskespråk
Nandorin
Gammel Sindarin
Ilkorin
Avarin
Entisk
Valarin
Primitivt alvisk
Uttale
Skrive alvisk
      oversettelse av
      Amanye Tenceli


Tolkienforumet
Tolkienleksikonet
Dikt og sanger
Kart
Bildegalleri
Filarkiv
Stamtrær
Linker
Konkurranser
Artikler
Downloads
Quizer

Årenes løp
Språk
Raser
Personer

Skuespillerne
Traileren
Sceneliste
Bak kamera
Manuskript
Om innspillingen
Fakta
Downloads
Bilder

Spillsonen
Spillene
Downloads
Offisielle sider
Screenshots

Nyheter
Arkiv 2003
Arkiv 2002

Forum
Chat
Chat-quotes
Gjestebok
Om siden
Kontakt meg
Annonsere her?
Mailingliste
Vi ønsker
Søk i denne siden
Moroting
Partnere
Sponsoratet
Webshop
Gammelt design
Sidekart
Tolkien Topp50
FORENINGEN NATSE TOLKIENO:
Om FNT
Vedtekter for FNT
Styret i FNT


Min tunge barndom. Sensasjonelt portrett av Sauron

Skrevet av Niniel

Les i dette intervjuet alt om Saurons oppvekst i Valinor, det tunge forholdet til stefaren Morgoth, og om hans tro på kjærligheten.

Det er en nokså merkelig følelse å sitte slik, ansikt til ansikt med den mest forhatte mann i Midtgard. Egentlig burde jeg vel si 'ansikt til øye', for det er virkelig riktig slik ryktene sier, han har ingen fysisk form ennå.
- Det er selvsagt en av de viktigste årsakene til at jeg savner ringen min, sier han tungt. -Det er ikke på noen måte hverken praktisk eller enkelt å eksistere som en formløs skygge. Jeg har faktisk ikke hverken dusjet eller barbert meg på flere tusen år nå.
-Det er kanskje ikke bare derfor du savner ringen din så sterkt, spør jeg.
- Nei, det er klart, svarer han etter en stund, -Jeg er jo en mann med ambisjoner, klart det. Og denne ringen er en viktig del av planene jeg har for Midtgard. Jeg mener, se på situsjonen slik den er nå. Gondors glans er bare en skygge av hva den en gang var, det er stridigheter alle steder, Theoden har fullstendig mistet kontrollen over Rohan, nevøen hans, Eomer farter rundt som en landeveisrøver og dreper sakesløst folk for fote. Han lener seg fremover -Jeg vil skape fred i Midtgard, samle alle riker til ett folk!

Det er skrekkelig varmt her inne. Solbrillene alvesmedene laget til meg klarer ikke helt å beskytte øynene mot det intense lyset.
- La oss legge politikken til side et øyeblikk. Du hadde jo en nokså annerledes oppvekst. Tror du den har formet deg på noen måte?
- Jo, med en mor som Ungolianth, som faktisk spiste alle søsknene mine, var jeg heldig som ble tatt hånd om av Onkel Morgoth, men han var en krevende stefar, det var han. Jeg strakk liksom aldri helt til, om du skjønner. Og han hadde sine tunge stunder, i sær slet han med å komme over historien med Beren og Luthien. Han var vel ganske betatt av Luthien selv, tror jeg. Og du kan jo tenke deg hvordan det da føles, å oppleve at det er fremmede i huset ditt og at de har tenkt å rane deg. Man blir aldri helt trygg etter en slik opplevelse. Også jeg, som alltid har vært redd hunder!
- Du tenker på Huan?
- Ikke nevn navnet!, grøsser han.
- Vel, kanskje vi kan snakke om Numenor, sier jeg prøvende.
Han lener seg fremover. Hadde han hatt armer ville han gestikulert villt!
- Numenor, igjen et eksempel på hvordan jeg alltid blir misforstått! Jeg prøvde, jeg gjorde mitt absolutt beste for den derre holmen, med konger som ikke eide fremsyn, ikke så mulighetene de hadde. Og hva var takken? De tok fra meg mitt fysiske ytre. Jeg har aldri blitt meg selv igjen etter det. Jeg var en vakker mann en gang, til og med De, frøken Travers ville sagt dem enig.
Jeg nikker medfølende, aner at han har mer på hjertet.
- Vet De, frøken Travers, hva som er det aller tyngste? Slik jeg nå ser ut er det absolutt ingen mulighet for å møte en kvinne. Tenk dem det - aldri skal jeg høre lyden av små øyne som tripper rundt i mørkets tårn, ingen arvinger. Hva annet kan jeg gjøre enn å prøve å leve evig og håper at en fdag, en dag møter jeg en kvinne som kan se forbi mitt eiendommelig utseende og se den milde, kjærlige mannen bak.
- Det er vel ikke akkurat mild og kjærlig du blir oppfattet som?
- Jeg er en streng herre, men den man elsker tukter man. Og jeg elsker både mitt eget Orkefolk, og folkene i Midtgard. Streng utelukker ikke rettferdig.
Det banker på døren, tiden er ute. Jeg føres ut av mørkets tårn, sterkt berørt av møtet med en helt ualminnelig personlighet. Jeg innrømmer at det løper kaldt nedover ryggen på meg.

Av [Niniel D. Travers, direkte fra Mordor]

"Jeg fortalte ham det aldri, men den var verd mer enn hele Hobsyssel og alt som i det er" Frodo sa ikke noe, men han stakk hånden inn under blusen og rørte ved ringene på brynjen. Han var overveldet ved tankten på at han hadde gått rund med en verdi lik hele Hobsyssel under jakken."

<<<Tilbake

Til toppen


Se hva som skjer denne måneden


Nedtellinger
0 dager, 0 timer, 0 min
til første Hobbiten-film

0 dager, 0 timer, 0 min
til andre Hobbiten-film

Mest sette sider
Tolkienforumet
Bildegalleriet
Quizzene
Språksidene
Kart over Midgard

Søk i siden

STøtt siden

Gå inn på webshoppen her!

Forum og Chat
Gå til chatten
****
Bli med i Tolkienforumet!

Crew
Posting
Les e-mail
Admin

topp50

Se hele Tolkien Topp 50

Tolkienforeninger

Utvalgte partnere
Denne siden er laget og oppdateres kun av private personer. Hvis du ønsker å bruke noe fra denne siden settes det pris på om du tar kontakt. Hvis du ønsker et sidekart - trykk her. Skrivefeil og feil på navn, steder osv vil alltid forekomme. Finner du noen på denne siden settes det pris på om du tar kontakt. Innhold © 1999-2011.