Tilbake til hovedsiden


Tolkiens liv
Forfatteren
Påvirkninger
Bibliografi
Bilder

Ringenes Herre
Hobbiten
Silmarillion
Ufullendte Fort.
Alle andre(stor)

Quenya
Quenyakurs
Sindarin
Vestrønt
Telerin
Doriathrin
Menneskespråk
Nandorin
Gammel Sindarin
Ilkorin
Avarin
Entisk
Valarin
Primitivt alvisk
Uttale
Skrive alvisk
      oversettelse av
      Amanye Tenceli


Tolkienforumet
Tolkienleksikonet
Dikt og sanger
Kart
Bildegalleri
Filarkiv
Stamtrær
Linker
Konkurranser
Artikler
Downloads
Quizer

Årenes løp
Språk
Raser
Personer

Skuespillerne
Traileren
Sceneliste
Bak kamera
Manuskript
Om innspillingen
Fakta
Downloads
Bilder

Spillsonen
Spillene
Downloads
Offisielle sider
Screenshots

Nyheter
Arkiv 2003
Arkiv 2002

Forum
Chat
Chat-quotes
Gjestebok
Om siden
Kontakt meg
Annonsere her?
Mailingliste
Vi ønsker
Søk i denne siden
Moroting
Partnere
Sponsoratet
Webshop
Gammelt design
Sidekart
Tolkien Topp50
FORENINGEN NATSE TOLKIENO:
Om FNT
Vedtekter for FNT
Styret i FNT


Tragedie i Edoras, sten til Elessars byrde.

Skrevet av Hjorthen

EDORAS(GondorNewsNetwork): Noe som antas å ha vært en selvmordsbomber eksploderte i ettermiddag i Edoras, heldigvis uten at noen kom til skade. En stall gikk imidlertid opp i flammer og et ukjent antall hester måtte behandles for sjokkskader etter smellet. Selvmordsbomberen antas å ha vært en ung mann fra Dunland, selv om ingen organisasjoner enda har stått frem og tatt på seg ansvaret for terroren. Fra Meduseld har enda ingen offisiell reaksjon kommet, men kilder som står regjeringen nær hevder at Kong Eoblair ble hvit i ansiktet av sinne da han fikk meldingen om terroraksjonen og han skal ha sagt til sine regjeringsmedlemmer at Rohans hevn vil ramme Dunlendingene; "SWIFT OND SCINENDE!"

Eksplosjonen i Edoras er også dårlig nytt for Kong Elessar som av mange sees på som nøkkelen for å få løst konflikten mellom Rohan og Dunlendingene. Dunlendingenes kamp for frihet og selvstyre har pågått i en årrekke nå, men Rohan virker ikke overvettes begeistret for tanken på en egen stat med Dunlendinger, særlig ikke ledet av Bill Bregn, og Rohans ryttere har gjentatte ganger trosset påbud fra Det hvite råd om tilbaketrekning fra Dunlendingenes områder og respekt for menneskerettighetene uten at det har fått noen konsekvenser for Eoblairs menn. Stadig flere vender seg nå mot Kong Elessar for å få en løsning på konflikten. Dette legger sten til byrden for en allerede hardt prøvet Elessar. Behovet for en hardere linje i forhold til Eoblair er anerkjent langt inn i Elesars egen regjering, men det finnes også en sterk Pro-Rohansk lobby i Gondor som vil kunne gi Elessar store problemer i det forestående valget hvis han strammer igjen pengestøtten til Rohan.

Spørsmålet er jo også hvor Elessars egen lojalitet ligger i denne saken. Han og Eoblair har jo lenge dyrket en form for vennskap og ryktene om Elessars forhold til den fagre Eowyn har vist seg langt mer hardnakkede enn både Elessar og hans kone Arwen setter pris på.

Den Dunlandske terrororganisasjonen Al Orkdal har varslet aksjoner mot Gondors innbyggere hvor enn de måtte befinne seg hvis ikke Gondor slutter å støtte Eoblairs fascistiske regime med våpen og penger. Situasjonen krever på handling, men Elessar virker for tiden handlingslammet mens verden holder pusten i spenning.

(Sizziel Bendover Osvald GNN)

Relaterte saker:
This just in! - fortsettelse
Fra ille til verre for kong Elessar
Trøbbel på hjemmebane for kong Elessar

Av [Hjorthen]

"Jeg fortalte ham det aldri, men den var verd mer enn hele Hobsyssel og alt som i det er" Frodo sa ikke noe, men han stakk hånden inn under blusen og rørte ved ringene på brynjen. Han var overveldet ved tankten på at han hadde gått rund med en verdi lik hele Hobsyssel under jakken."

<<<Tilbake

Til toppen


Se hva som skjer denne måneden


Nedtellinger
0 dager, 0 timer, 0 min
til første Hobbiten-film

0 dager, 0 timer, 0 min
til andre Hobbiten-film

Mest sette sider
Tolkienforumet
Bildegalleriet
Quizzene
Språksidene
Kart over Midgard

Søk i siden

STøtt siden

Gå inn på webshoppen her!

Forum og Chat
Gå til chatten
****
Bli med i Tolkienforumet!

Crew
Posting
Les e-mail
Admin

topp50

Se hele Tolkien Topp 50

Tolkienforeninger

Utvalgte partnere
Denne siden er laget og oppdateres kun av private personer. Hvis du ønsker å bruke noe fra denne siden settes det pris på om du tar kontakt. Hvis du ønsker et sidekart - trykk her. Skrivefeil og feil på navn, steder osv vil alltid forekomme. Finner du noen på denne siden settes det pris på om du tar kontakt. Innhold © 1999-2011.