Tilbake til hovedsiden


Tolkiens liv
Forfatteren
Påvirkninger
Bibliografi
Bilder

Ringenes Herre
Hobbiten
Silmarillion
Ufullendte Fort.
Alle andre(stor)

Quenya
Quenyakurs
Sindarin
Vestrønt
Telerin
Doriathrin
Menneskespråk
Nandorin
Gammel Sindarin
Ilkorin
Avarin
Entisk
Valarin
Primitivt alvisk
Uttale
Skrive alvisk
      oversettelse av
      Amanye Tenceli


Tolkienforumet
Tolkienleksikonet
Dikt og sanger
Kart
Bildegalleri
Filarkiv
Stamtrær
Linker
Konkurranser
Artikler
Downloads
Quizer

Årenes løp
Språk
Raser
Personer

Skuespillerne
Traileren
Sceneliste
Bak kamera
Manuskript
Om innspillingen
Fakta
Downloads
Bilder

Spillsonen
Spillene
Downloads
Offisielle sider
Screenshots

Nyheter
Arkiv 2003
Arkiv 2002

Forum
Chat
Chat-quotes
Gjestebok
Om siden
Kontakt meg
Annonsere her?
Mailingliste
Vi ønsker
Søk i denne siden
Moroting
Partnere
Sponsoratet
Webshop
Gammelt design
Sidekart
Tolkien Topp50
FORENINGEN NATSE TOLKIENO:
Om FNT
Vedtekter for FNT
Styret i FNT


Helge Kåre Fauskanger

Kjønn: M (jenter heter Helga)

E-mailadresse: helge.fauskanger@nor.uib.no. Jeg må fraråde 'små-mail', som mest trolig vil forbli ubesvart siden vi har hatt en medisinsk krise i familien: min far har hatt slag, og har ikke kommet seg helt enda. Jeg må spesielt skuffe folk som vil ha meg til å kommentere deres alviske komposisjoner; vennligst ta deres dikt til Elfling-listen istedet (se linkene mine). Mange spørsmål folk ofte spør meg er besvart i Gildor Inglorion's generelle FAQ, som i sin tur var et tillegg til Elflings FAQ. Vennligst prøv å finne et svar i disse listene før du sender mail og spør. Hvis du bare har list til å kommentere arbeidet mitt, bruk gjesteboka. - Om du bruker Hotmail, vær sikker på at du har slått av Rich Text Editor - hvis ikke kan ikke min eldgamle datamaskin vise annet enn emnelinjen!

Vanlig postadresse: Helge K. Fauskanger, Lille Fauskanger, 5314 Kjerrgarden. Legg merke til at "Lille Fauskanger" er et sted, ikke en person! Jeg har fått brev etterfulgt av "c/o Lille Fauskanger", siden enkelte tror at "Lille" er min mor eller noe, og at alle mine brev må gå via henne! Grunnen til navnet er at mine forfedre slo seg ned i Fauskanger-distriktet i 1749, og tok naturligvis navn fra stedet de bodde på. Fauskanger er inndelt (av noen åser) i Store og Lille Fauskanger. Det siste er del av adressen min, siden det er der jeg bor. Jeg håper dette dreper myten om fru Lille Fauskanger som ordner med posten min!!

Født: 17. august 1971

Utdannelse: Cand. philol. (noenlunde det samme som et professorat) i nordiske språk. Jeg har bl.a. skrevet en lang artikkel om norske Bibeloversettelser, og sammenlignet tre forskjellige moderne versjoner

Politisk standpunkt: Antagligvis liberalistisk; det er en stund siden jeg tenkte over det sist. Jeg brydde meg ikke engang å stemme forrige gang. (Oppdatering 1997: I år bestod "stemmen" min av ordene "Nei, jeg tror ikke det".)

Generelle interesser: Utforskning av rommet; religioner og overnaturlige mytiske fenomener (Jeg beundrer James Randis arbeid); visse aspekter ved biologi (utvikling); arkeologi; linvistikk. Jeg har også lært meg noe hebraisk, delvis for å gå et større lingvistisk perspektiv, men også for min egen fornøyelse. Helt fra tidlig barndom har jeg vært interessert i gamle inskripsjoner og mystiske tegn, så jeg var et ganske lett bytte for Tolkiensk lingvistikk - enda mer siden jeg er meget villig til å utforske bruke mye tid og energi på å utforske fantasi-universer, så lenge det er møysommelig konstruert, med et øye for detaljer. Tolkien's verden er definitivt det.

"Jeg fortalte ham det aldri, men den var verd mer enn hele Hobsyssel og alt som i det er" Frodo sa ikke noe, men han stakk hånden inn under blusen og rørte ved ringene på brynjen. Han var overveldet ved tankten på at han hadde gått rund med en verdi lik hele Hobsyssel under jakken."

<<<Tilbake

Til toppen


Se hva som skjer denne måneden


Nedtellinger
0 dager, 0 timer, 0 min
til første Hobbiten-film

0 dager, 0 timer, 0 min
til andre Hobbiten-film

Mest sette sider
Tolkienforumet
Bildegalleriet
Quizzene
Språksidene
Kart over Midgard

Søk i siden

STøtt siden

Gå inn på webshoppen her!

Forum og Chat
Gå til chatten
****
Bli med i Tolkienforumet!

Crew
Posting
Les e-mail
Admin

topp50

Se hele Tolkien Topp 50

Tolkienforeninger

Utvalgte partnere
Denne siden er laget og oppdateres kun av private personer. Hvis du ønsker å bruke noe fra denne siden settes det pris på om du tar kontakt. Hvis du ønsker et sidekart - trykk her. Skrivefeil og feil på navn, steder osv vil alltid forekomme. Finner du noen på denne siden settes det pris på om du tar kontakt. Innhold © 1999-2011.